Hofwijckadvocaten | mr. J.L.G.M. van der Lans
12864
page-template-default,page,page-id-12864,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-1.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

mr. J.L.G.M. van der Lans

Jos van der Lans is advocaat sinds 1990. Hij heeft alle facetten van dit vak doorlopen, van het kleinste kantoor tot aan het werken op de Zuid-As in Amsterdam. Hij is met A.J. Franken partner van Hofwijck Advocaten. Daarmee heeft hij het traditionele verdienmodel (hoge kosten door veel marmeren gangen en veel personeel) verlaten. Hij doet geen toevoegingen maar daardoor kan hij toch zijn tarieven aanpassen aan het belang van de zaak. En dat op een prachtig kantoor zoals Spaces. Dat alleen al is een bezoek waard.

Jos van der Lans is veelzijdig te noemen. Hij is als lid van de specialistenvereniging Insolad (faillissementen, WSNP) vele jaren curator geweest. Daarmee bestrijkt hij het hele civielrecht, echtscheidingen uitgezonderd.
Bij een van zijn vorige grote kantoren deed hij uitsluitend onroerend goed. Een bestuursrechtelijk kort geding gaat hij daardoor evenmin uit de weg.
Hij heeft vele computers gebouwd, dus voor zaken met een technisch aspect kunt u bij hem terecht. Hij is beroepszanger vanaf 1973 (conservatoriumdiploma’s in 1984, opera-specialisatie aan het Mozarteum te Salzburg) en woonde en werkte daardoor in Oostenrijk, Frankrijk en Italië. Die talen houdt hij op peil. Brieven in het Frans, Duits, of Engels zijn geen probleem. Na vijftien jaar werken in een ziekenhuis (vier jaar psychiatrie en 11 jaar docent gezondheidsrecht is het medisch jargon hem bekend.
Hij heeft van 1996 tot 2013 les gegeven aan de Orde van Advocaten. Van 2001 tot 2016 was hij lid van het College van Afgevaardigden, het advocatenparlement.
Hij is vaak in zijn huis in Duitsland te vinden, maar zijn mobiel werkt overal. Hij is lid van de Rotaryclub ‘s-Gravenhage Residentie.